Grupul german a lansat recent pe piata locala Multipor – un produs 100% mineral, incombustibil si permeabil la vapori.

Compania germana Xella, lider international pe piata materialelor de constructii, pune la dispozitie in Romania un program care ii ajuta pe utilizatori sa afle cat costa termoizolarea imobilului pe care il detin (cu solutii termoizolatoare minerale), ce economii vor putea obtine la facturile de utilitati în urma investitiei si cat dureaza amortizarea.

multipor

Potrivit unui studiu realizat de Xella, cele mai multe lucrari de termoizolare din Romania presupun anveloparea exterioara a peretilor cu polistiren. Insa, in cazul in care intr-un bloc nu s-a obtinut acceptul tuturor proprietarilor, aceste lucrari realizate individual afecteaza aspectul cladirii, iar solutia este una foarte costisitoare si presupune multe aprobari de la primarie.

Romanii au mizat pana acum pe termoizolarea la exterior, pentru ca piata de termoizolatii interioare nu oferea suficiente solutii simple, care sa rezolve inclusiv transferul de vapori pentru reglarea naturala a umiditatii si evitarea aparitiei condensului, mucegaiului sau ciupercilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *