Piața rezidențială din 2015 ar trebui să aibă fluctuații mici

La nivel global, studiile arată că piața rezidențială ar trebui să aibă fluctuații mult mai mici, anul acesta. Tot mai multe dezvoltări se anunță, în special în orașele cu un nivel ridicat de ocupare a forței de muncă, cu atât mai mult cu cât se anunță creșteri în numărul de locuri de muncă disponibile. Domeniul industrial, care a fost unul dintre cele mai active în 2014, ar putea să arate semne de slăbiciune la sfârșitul lui 2015, când cererea ar putea să scadă.  Piața birourilor este văzută în continuare ca un domeniu bun pentru investiții. Dar un domeniu care se bucură de o atenție sporită, cel puțin în România, este cel al proprietăților executate silit.

Iar eliberarea băncilor de această povară ar putea conduce la rezolvarea uneia dintre cele mai mari probleme ale momentului, cea a finanțărilor bancare. Chiar dacă piața a început să crească sustenabil, iar acest lucru este confirmat din toate direcțiile, doar o funcționare normală a băncilor ar putea consolida acest trend.

Al doilea aspect care ar trebui schimbat pentru o bună funcționare a pieței imobiliare este fiscalitatea, domeniu de care se plâng în special marii investitori străini, care preferă să lucreze într-un sistem transparent și previzibil. Cu toate acestea, firmele de consultanță au anunțat că anul 2015 va fi cel în care o bună parte dintre investirii care până acum s-au arătat doar interesați vor decide să și acționeze, plasându-și fondurile în piața imobiliară românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *