Preţul apartamentelor din Capitală ar putea creşte în acest an cu 10 procente. Aşa arată grila notarilor după care se calculează taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile de apartamente. Cele mai mari creşteri de preţ sunt la locuinţele din centrul Bucureştiului.

Un apartament de două camere, confort sporit, situat într-un imobil de pe Calea Victoriei sau Bulevardul Dacia, are o valoare minimă de aproape 72 de mii de euro, în grila notarilor. Anul trecut, acelaşi tip de apartament avea o valoare de 64 de mii de euro. Asta înseamnă o majorare a preţurilor cu 12 procente în centrul Capitalei. Creşteri semnificative de preţ s-au înregistrat şi pentru apartamentele de pe Calea Călăraşilor. O locuinţă care se vindea anul trecut cu 56 de mii de euro, are anul acesta un preţ de 62 de mii de euro.

O mărire importantă de preţ este şi în zona Berceni, cartierul cu cele mai mici preţuri din Capitală la locuinţe. Aici, un apartament se vindea în 2014 cu 35.700 euro. Anul acesta, preţul din grila notarială este cu 6% mai mare. Atinge 37.860 de euro.

Şi în zona Obor se înregistrează scumpiri, însă cu un procent de doar 5%. Un apartament cu două camere costă acum 58 de mii de euro, în loc de 54.800 euro. Mai norocoşi sunt cei care vor să cumpere o locuinţă în cartierul Rahova. Un apartament pe Calea 13 Septembrie sau pe Strada Progresul costă cu 3% mai mult în acest an, faţă de 2014. Astfel, clienţii trebuie să scoată cu aproape 1400 de euro mai mult din buzunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *