Majoritatea cumparatorilor se feresc de apartamentele de la parter sau ultimul etaj, indiferent daca vorbim de blocuri noi sau de blocuri construite inainte de 1990. De aceea, aceste apartamente sunt, de obicei mai ieftine decat cele aflate la etajele intermediare (din acest punct de vedere ar reprezenta un argument puternic in justificarea deciziei de cumparare).

Apartamentele de la ultimul etaj sunt evitate din cauza problemelor care apar la nivelul hidroizolatiilor. In conditii de precipitatii abundente pot aparea infiltratii  iar in timpul verii caldura poate deveni un factor de disconfort. In acelasi timp, apartamentele de la parter vin cu setul lor de dezavantaje care le-au facut destul de greu de vandut, odata intrate pe piata.

Conform unui studiu al unei banci facut clientilor care aplica pentru un credit unu din cinci clienti a optat pentru un apartament la ultimul etaj, in timp ce 13% au optat pentru un apartament la parter.

În cazul apartamentelor noi din Bucuresti,  dezvoltatorii includ o serie de beneficii pentru apartamentele de la parter sau de la ultimul etaj. De exemplu, in proiectele rezidentiale noi, apartamentele de la parter sunt prevazute cu o  curte proprie iar cele de la ultimul etaj beneficiaza de o terasa destul de spatioasa.

Practic, dezavantajele traditionale care stau la baza mecanismului de luare a deciziei in vederea cumpararii acestor apartamente sunt combatute de catre dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale prin avantaje competitive greu de neglijat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *