Totul a inceput acum un an cand am sustinut cu success primul interviu. Nu stiam nimic despre o agentie imobiliara, insa am fost decisa sa invat. Incepi dimineata cu o cafea, insa nu stii ce iti rezerva ziua respectiva. Cunosti oameni noi, pe zi ce trece cunosti orasul si mai ales te intrebi: ” Oare voi face o tranzactie azi?”
La ora 9:00 ajungi la birou si te intampina atitudinea pozitiva a colegilor entuziasmati si a sefului care este sigur ca astazi vei face o tranzactie…si telefoanele incep sa sune.

agentul-imobiliar

Agitatia incepe cu telefoane, e-mail-uri, clienti noi, vizionari, totul este foarte frumos mai ales daca esti o persoana activa, comunicativa, sociabila si daca stii sa empatizezi cu oamenii.

Nimic nu pare sa iti strice feng-shui-ul, asta pana in momentul in care iei legatura cu un proprietar moracanos care iti tranteste telefonul in nas si iti spune: “Nu colaborez cu agentiile, nu mai sunati!”. Imediat aud ton de ocup si, evident, ca nu reusesc sa il intreb care este motivul pentru care nu doreste sa colaboreze cu agentiile imobiliare.  Stau cateva secunde, ma uit la telefon si ma gandesc: “Oare am spus ceva gresit sau nu i-a placut vocea mea?!.Poate multi nu stiu ce inseamna jobul de agent imobiliar, insa este un job ca oricare altul din vanzari si presupune un grad mare de implicare pentru rezultate bune. Trebuie sa fii disponibil pentru deplasari pe teren si pentru negocierea in favoarea ambelor parti. Programul este flexibil,  insa cu cat aloci mai mult timp  pentru job si rezultatele vor fi pe masura la sfarsitul lunii.

Pentru  o cariera in  imobiliare  trebuie  sa  fii disciplinat, sa iti placa ceea ce faci, sa ai o atitudine pozitiva si cel mai important sa iti placa sa relationezi cu oamenii si sa ajuti clientii sa obtina ceea ce isi doresc.

Iata ca vine si momentul in care pleci la prima vizionare si de aici incepe “distractia”. Repeti in gand toate detaliile legate de proprietatea respectiva si esti increzator ca o sa inchiriezi sau vinzi. Dupa un trafic “superb” prin Bucuresti in care parca esti la un concurs de slalom, ajungi la locatie la ora stabilita si foarte bucuros ca nu ai intarziat. Imediat te suna si clientul sa iti spuna ca mai intarzie , zici: “Asta e, clientul nostru,stapanul nostru”. Il suni pe proprietar sa ii spui ca ai ajuns si primesti acelasi raspuns: “Imi cer scuze, intarzii 10-15 minute”, care de fapt sunt vreo 20 de minute. Cu determinare si ambitie iti spui in gand ca nu e nimic si pana la urma vei fi fericit ca ai reusit sa inchei tranzactia.

Repeta-ti mereu: “Ce am invatat eu astazi, ce as fi putut face diferit azi, cu ce m-am perfectionat azi si nu in ultimul rand, crezi ca poti folosi ziua de astazi ca pe o investitie in viata ta?” 

Articol scris de Alexandra Mantu – Consilier imobiliar Millenium Properties

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *