În ultimii ani, zona a atras numeroase investiții publice și private, ce îi sporesc potențialul imobiliar.

Studiul „Cartografierea socială a Bucureștiului”, realizat de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), arată că unul dintre vechile cartiere muncitorești ale Capitalei, si anume Titan, ocupă locul al treilea în clasamentul atractivității din punctul de vedere al condițiilor de locuit. Potrivit statisticilor imobiliare, această zonă se numără printre cele mai căutate de vizitatori pe segmentul vânzărilor de apartamente.

Iată cinci dintre principalele puncte de atracție ale acestui cartier:

blocuri-turn-si-un-mall-in-ior-18335953

1. Amplasamentul și infrastructura:
Accesibilitatea zonei, precum și legătura acesteia cu celelalte cartiere ale orașului sunt două dintre principalele motive pentru care zona de est a Capitalei se bucură de popularitate. În condițiile unui trafic tot mai intens, posibilitatea de a parcurge cu ușurință drumul zilnic de acasă la locul de muncă reprezintă un important criteriu de selecție a unei locuințe. Astfel, estul Capitalei are avantajul de a fi deservit de rețeaua de metrou, prin Magistrala M3 Anghel Saligny-Preciziei, a cărei rută traversează centrul orașului. Rețeaua supraterană de transport public, ce cuprinde multiple linii de tramvai, autobuz și troleibuz, conectează zona cu celelalte puncte cardinale ale orașului.

2. Multiple opțiuni de achiziție în cadrul unor noi proiecte rezidențiale:
Spre deosebire de alte zone incluse în topul realizat de SNSPA (precum nordul orașului), zona de est are avantajul de a oferi soluții rezidențiale atractive din punctul de vedere al raportului calitate-preț. Fiind zona din București cu cele mai extinse foste platforme industriale, aici sunt disponibile, în prezent, sute de hectare de teren cu acces chiar din bulevard. Nu este de mirare, așadar, că numărul solicitărilor de autorizații de construcție este în creștere.

3. Spații verzi:
Sectorul 3 este recunoscut ca unul dintre cele mai „verzi” sectoare ale Capitalei. În opinia lui Emil Ivănescu, vicepreședinte Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala București, acest fapt reprezintă unul dintre principalele puncte forte ale unui cartier precum Titan. În contextul în care, potrivit reprezentanților OAR, Bucureștiul per ansamblu are încă mult de crescut în această privință, atractivitatea zonei în ochii potențialilor cumpărători – mai ales a „familiștilor”, dar nu numai.

4. Facilități:
„Dezvoltarea zonei a adus cu sine și o extindere a facilităților căutate de familiile moderne în viața de zi cu zi. Estul Bucureștiului pune la dispoziția locatarilor din apropiere variante diverse de shopping sau de petrecere a timpului liber, în imediata vecinătate existând galerii comerciale extinse, precum Iris Titan Shopping Center, Metro, Decathlon sau Jumbo, dar și formate reduse pentru cumpărături, în genul magazinelor de proximitate sau a supermarketurilor precum Mega Image sau Lidl. Totodată, familiile au acces la multiple unități de învățământ, iar pasionații de sport la un centru de fitness World Class. Potențialul zonei nu se oprește aici, pe termen mediu și lung fiind deja anunțate investiții pentru realizarea celui de-al doilea magazin IKEA din România, pe Bd. Theodor Pallady, dar și un fashion outlet centre, în timp ce dezvoltarea cea mai apropiată de livrare este viitorul mall din Titan.

5. Modernizarea zonelor publice:
În contextul atragerii tot mai multor investiții private, dezvoltarea zonei de est a Capitalei a beneficiat și de alocarea de fonduri publice pentru modernizarea zonelor publice, inclusiv a spațiilor verzi. Contextul favorabil dezvoltării este completat de modernizarea rețelei de transport supraterane în zona Bd. Liviu Rebreanu – Nicolae Grigorescu și proiectarea încă de la început a unor bulevarde late, «aerisite», ce facilitează deplasarea. În plus, strategia din perioada imediat următoare include planuri de modernizare a intrării în București prin Bd. Theodor Pallady.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *