Atunci când vrei să te simți ca acasă, chiar și când ești în vacanță, cea mai bună variantă de cazare este cea de închiriere în regim hotelier. Apartamentele sunt, în general, mai ieftine decât hotelurile și îți oferă libertatea și discreția pe care le pierzi atunci când ești cazat în același loc cu alte câteva sute de turiști. În ultimii ani, cererea pentru acest segment a crescut puternic, motiv pentru care oferta este diversă. Există apartamente tip hotel pentru toate gusturile și bugetele.  

d9ab1467b4c2781b13387496308f076f_9199

Luna august este o perioadă de vârf, pentru turismul autohton. Stațiunile de la mare sunt ocupate într-un procent impresionant, iar pentru a găsi un loc de cazare, este nevoie de un sejur planificat în avans. Pe segmentul apartamentelor de închiriat în regim hotelier, rezervările au început cu luni de zile înainte de vacanță.

În ultimii trei ani, apartamentele închiriate în regim hotelier au devenit tot mai căutate

Acest ritm agitat de pe piața închirierilor în regim hotelier este recent: în ultimii trei ani, cererile au fost atât de mari încât s-au construit numeroase proiecte care au avut această destinație finală. Prețurile au ținut cont de această realitate, motiv pentru care tarifele de listă nu sunt neapărat mici.

Garsonierele se pot închiria la un preț similar cu apartamentele cu patru camere, dacă sunt poziționate bine

Prețul mai diferă și în funcție de poziționare, raportat la cât de aproape se află de plajă, sau în funcție de numărul de camere și nivelul dotărilor. Din acest motiv, tariful de închiriere a unei garsoaniere poate fi similar cu cel al unui apartament cu patru camere.

Dar prețul unei garsoniere de închiriat în regim hotelier poate ajunge și la 200 de lei pe noapte, în timp ce prețul unui apartament cu două camere pleacă de la 100 de lei/noapte și urcă până la 300 de lei/noapte. Dar prețurile de listă diferă de prețurile contractate. Clienții apreciază contactul direct cu proprietarul și disponibilitatea acestuia de a lăsa la preț, în anumite circumstanțe.

Până acum, anul 2015 a fost unul generos cu întreprinzătorii de pe litoralul românesc. Potrivit datelor oferite de Direcția Județeană de Statistică din Constanța, numărul turiștilor sosiți în primele cinci luni ale acestui an s-a ridicat la 102,5 mii de persoane, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când se înregistrau doar 95,9 mii de turiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *