Piata imobiliara din Romania da semne ca ar putea sa revina la viata. Numarul romanilor care cauta terenuri pentru constructii in marile orase s-a triplat, iar al celor care vor o locuinta prin programul ”Prima Casa” a ajuns la un maxim istoric.

prima-casa-454x321

In Bucuresti, de exemplu, reincep constructiile de vile in zona de nord. Se intampla in special in Pipera, unde dezvoltatorii imobiliari au aflat ca ministerul Transporturilor intentioneaza sa reinceapa lucrarile la autostrada.

In nordul Bucurestiului, la cateva sute de metri de santierul parasit al Autostrazii Bucuresti – Ploiesti, isi face loc in peisaj un complex rezidential.

Ministerul Transporturilor promite ca, in sfarsit, in acest an vor incepe lucrarile la ciotul de autostrada care leaga Bucurestiul de A3. Informatia a ajuns si la urechile proprietarilor de terenuri care au inceput deja sa construiasca. Deocamdata, timid.

Casele vor aparea intr-un loc in care de-a lungul anilor s-a depozitat mult moloz. Dar asta nu este o problema pentru dezvoltator.

Criza a alungat din zona aproape toti investitorii. Mai multe planuri pentru constructia de blocuri si ansambluri rezidentiale au fost abandonate.

Un metru patrat de teren costa in 2008 – 300 de euro. Acum a ajuns la aproape 80 de euro. Tocmai preturile mici au atras in ultimul an de trei ori mai multi cumparatori in Iasi, cu 80% mai multi in Bucuresti si cu 61% la Cluj.

Si numarul celor care vor sa cumpere o locuinta prin „Prima Casa” a crescut de la inceputul anului cu 30% fata de aceeasi perioada a lui 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *