Varianta locuirii la comun permite scăderea considerabilă a costurilor de cazare aferente unei singure persoane.

O analiză imobiliară pe baza ofertelor listate prezintă structura ofertei de închirieri apartamente din marile orașe, luând în calcul trei praguri de preț (considerate) accesibile pentru studenți, respectiv 200 de euro pentru o garsonieră, 300 de euro pentru o locuință cu două camere și 400 de euro pentru una cu trei camere. Pentru cei care ar accepta să împartă chiria cu unul sau mai mulți colegi, costurile lunare aferente unei persoane ar ajunge la un maximum de 150 de euro.

s560x316_chirie_apartament

București:

În Capitală, circa 9% din oferta de garsoniere de închiriat se încadrează în pragul de 200 de euro pe lună, în vreme ce aproximativ 16% din apartamentele cu două camere au un preț cerut de maximum 300 de euro pe lună. Pe de altă parte, 17% dintre locuințele tricamerale au o valoare de listare de până la 400 de euro pe lună.

Cluj-Napoca:
În afara Capitalei, orașul de pe Someș are cea mai scăzută pondere a chiriilor considerate accesibile pentru studenți. Aici, garsonierele de până la 200 de euro pe lună reprezintă circa 13% din total, 23% dintre apartamentele cu două camere ajung la un maximum de 200 de euro pe lună, iar 25% dintre locuințele cu trei camere se încadrează în suma de 400 de euro pe lună.

Timișoara:
În orașul de pe Bega, aproape 49% dintre garsoniere au un preț cerut de până la 200 de euro pe lună, în vreme ce pretențiile a 45% dintre proprietarii de apartamente cu două camere nu depășesc 300 de euro pe lună. În proporție de 52%, locuințele tricamerale aajung la un maximum de 400 de euro pe lună.

Constanța:
În orașul de la malul mării, mai bine de jumătate din oferta de garsoniere (51%) se încadrează în limita de 200 de euro pe lună, în vreme ce 45% dintre apartamentele cu două camere pot fi închiriate cu până la 300 de euro pe lună. Pe de altă parte, doar 36% dintre locuințele cu trei camere se situează sub limita de 400 de euro pe lună.

Iași:
În capitala Moldovei, circa 34% dintre garsonierele disponibile spre închiriere au o valoare de listare de până la 200 de euro pe lună. Apartamentele cu două camere ajung la un maximum de 300 de euro pe lună în proporție de 47%, iar 53% dintre cele cu trei camere nu depășesc nivelul de 400 de euro pe lună.

Brașov:
Orașul de la poalele Tâmpei este, din punctul de vedere al structurii ofertei de închiriere, cel mai accesibil pentru studenți: aproape 47% dintre anunțurile de garsoniere au un preț de până la 200 de euro pe lună, 58% dintre apartamentele cu două camere ajung la 300 de euro pe lună, iar 73% dintre locuințele cu trei camere se încadrează în pragul de 400 de euro pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *