Mos Nicolae se apropie cu pasi repezi!

 In fiecare an, in seara de 5 decembrie, copiii sunt obisnuiti sa-si lustruiasca ghetutele sau cizmulitele pentru ca Mos Nicolae sa treaca si pe la ei pentru a le umple cu daruri. In timpul anului ”piticii” incearca sa fie cat mai ascultatori si sa dea uitarii obraznicia pentru a nu fii ”rasplatiti” cu o nuielusa din partea lui Mos Nicolae. Asadar, pentru toti, fie ca sunt copii sau adolescenti, mirajul sarbatorilor le umple sufletul cu mult entuziasm si curiozitatea, la gandul cadourilor ce vor urma sa le primeasca.

   cizma sf nicolae 646x404

Exista obiceiul la sate ca în ziua de Sfantul Nicolae feciorii să se organizeze in cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou. Legenda lui Moș Nicolae s-a raspandit in toata lumea și a luat caracteristicile fiecarei țari. În Europa, în secolul al XII-lea, ziua Sfantului Nicolae a devenit ziua darurilor și a activitatilor caritabile.

Prin urmare, sarbatorile nu trebuie lasate sa treaca pe langa noi ca si cum acestea si-ar fi pierdut importanta, deoarece din toate punctele de vedere ele ne fac sa reflectam chiar si pret pret de cateva secunde la anii copilariei. Deci, ati fost cuminti ?

Mos Nicolae se apropie cu pasi repezi!

13251

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *