i o suprafață locativă generoasă poate părea insuficientă fără un concept de design corespunzător.

Un decor în stil contemporan va pune accentul pe confort și funcționalitate, fără a face însă abstracție de criteriul estetic. Un exemplu reușit de armonizare a celor două direcții este dat de apartamentul din imagini, a cărui amenajare a fost realizată de biroul autohton Studio Insign:

ap Pipera Studio Insign 1

Parte din complexul rezidențial Ibiza Sol, din zona Pipera (București), locuința are o suprafață de 120 de metri pătrați și este compusă din living, zonă de luat masa și trei dormitoare (două pentru pentru copii și unul matrimonial). Potrivit autorilor proiectului, toate piesele folosite sunt furnizate exclusiv de Galeriile Noblesse.

ap Pipera Studio Insign 2
ap Pipera Studio Insign 3

Rezultatul amenajării este un decor modern, confortabil și funcțional, ce răspunde perfect nevoilor unei familii tinere. „Întregul apartament emană căldură şi un aer primitor, fiind, în acelaşi timp, original. Culorile sunt importante şi tocmai de aceea ne-am permis să ne jucăm cu tonurile şi nuanţele pentru a obţine un ambient cu o atmosferă caldă. Livingul şi diningul cuprinde o combinaţie de roşu, alb, negru şi cu gri, perfect pentru zona de zi. Pe lângă combinaţia cromatică, ne-am axat pe mixul pieselor de mobilier în stil contemporan cu uşoare accente retro”, explică reprezentanții Studio Insign. Pentru dormitorul matrimonial, aceștia au optat pentru combinația dintre lemn și verde crud, iar pentru camerele copiilor albastrul este folosit ca accent de culoare predominant.

ap Pipera Studio Insign 4
ap Pipera Studio Insign 5
ap Pipera Studio Insign 6
ap Pipera Studio Insign 7
ap Pipera Studio Insign 9
ap Pipera Studio Insign 10

În ciuda suprafeței generoase a apartamentului, designerii au depus eforturi pentru optimizarea spațiului disponibil, mizând pe integrarea unor piese multifuncţionale, mai ales în camerele pentru copii. „De exemplu, în camera unde vor sta doi copilaşi, am preferat să împărţim spaţiul în două zone, una destinată studiului şi cealaltă odihnei. Tocmai pentru că am potenţat spaţiul, a rămas şi loc de joacă”, notează aceștia.

ap Pipera Studio Insign 11
ap Pipera Studio Insign 12
ap Pipera Studio Insign 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *