Buna ziua tuturor. Astazi m-am decis sa scriu despre munca unui agent imobiliar. In ultima perioada, am intalnit tot mai multe persoane care critica aceasta meserie.  Dragii mei, este dreptul dumneavoastra si al oricarui om din tara aceasta sa aiba orice opinie. Faptul ca opinia unui om se bazeaza pe bun simt si rezonabilitate sau nesimtire si lipsa totala de informare face diferenta dintre cele doua categorii sociale. Cele doua categorii ne face pe noi sa identificam calitatea omului ca educatie, scoala si echilibru psihologic.

Agentia noastra functioneaza pe piata imobiliara inca din 2007. In toti acesti ani, am intalnit fel si fel de persoane care au decis sa apeleze la noi pentru a le cauta proprietatea dorita. In general, cel care lucreaza pentru dumneavostra si va cauta ceea ce doriti devin, in  acest fel, angajatul dumneavoastra ( cu acte, colaborarea fiind atestata de un contract intre cele doua parti). In cazul in care agentul va gaseste proprietatea dorita, trebuie sa si platiti pentru munca prestata (plata fiind un comision standard – noi practicand un comision de 2% pentru cumparare si 50% pentru inchiriere – comision de care ati luat la cunostinta inca de la prima discutie si pe care dumneavoastra ca si client l-ati agreat!). Asa se intampla in toata lumea civilizata. Insa, uneori aceste cai sunt ocolite pentru ca unii romani sunt obisnuiti sa ‘fenteze’ legea (cazuri inca bineinteles, platesti pentru faptele tale). Este ca si cum ai apela la serviciile unui furnizor de telefonie mobila si, pe parcus, nu vrei sa mai platesti abonamentul… Sau de ce sa cumperi paine de la magazinul de la coltul blocului cand poti merge direct la fabrica?… Daca nu vreti sa colaborati cu agentiile imobiliare, de ce apelati la acestea? Prin lipsa dumneavoastra de respect si de bun simt, irositi timpul si energia altor fiinte umane, persoane care poate face multe alte lucruri in timpul pe care vi-l aloca voua. Un agent profesionist pierde in media 70 de ore pe luna pentru promovarea unei singure proprietati. Dragii mei, cei care afirmati aceste lucruri, voua v-ar conveni sa munciti cca 70h pe luna in care sa nu fiti platiti?  Si ganditi-va: cheltuielile agentiei imobiliare se transforma insa adesea in risipa pentru ca, desi se face investitia initiala, nu toate tranzactiile se încheie (comisionul si o cheltuiala destul de mare: promovare, salarii, contabil, avocat, soft-uri, bannere, combustibil, abonamente etc)

Va dau un sfat. Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! Pe de alta parte , nimeni nu este obligat in Romania sa tranzactioneze un imobil printr-o agentie imobiliara . Dar daca cineva decide acest lucru, trebuie sa fie de acord si cu comisionul perceput. Ca doar nu vrei sa se faca totul gratis . Asa este peste tot in lumea capitalista . Cei care nu se pot adapta , se pot sa se mute intr-o alta tara de genul : Cuba, Coreea de Nord (nici in China nu mai poti sa te aduci cu astfel de conceptii). Oriunde este capitalism , orice costa . Nu te obliga nimeni sa accepti acel serviciu. Fii rezonabil daca vrei ca si viata ta sa fie la fel cu tine! Altfel , vei fi nefericit toata viata ca nu intelegi tu anumite aspecte ale ei. Si tu poti profita de avantajele capitalismului. Toata lumea este egala in posibilitatea de a decide ce vor sa faca in viata . Sau macar invata sa nu mai jignesti. Mi-am spus parerea cat se poate de civilizat? Desi tu m-ai jignit ? te sfatuiesc sa faci la fel…daca poti… caci de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

In finalul articolului, va zica ca DA! Ne place aceasta munca. Ne place ca oricui care isi iubeste job-ul, cu ‘bune’ si cu ‘rele’! Ne dam silinta ca pe zi ce trece sa fim tot mai buni sis a ignoram comentariile rautacioase si oamenii care nu pot mai mult si se multumesc cu un salariu fix minim pe economie sau mediu, program de 8h pe zi ( in care se fac ca muncesc, salariu vine la sfarsitul lunii si toata lumea este fericita).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *