Nouă bănci comerciale au primit în cadrul Programului Prima Casă fonduri de 28 milioane lei, sume realocate de Ministerul Finantelor Publice.

Cele nouă bănci și-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puțin de 10 zile.

Fondurile realocate provin de la băncile care nu au utilizat integral sumele repartizate inițial de Ministerul Finantelor. Tot din fondurile neutilizate, Ministerul a înființat un fond de rezervă de 10 milioane de lei, din care vor fi alocate fonduri suplimentare băncilor care îşi epuizează plafoanele de garanţii. Cele noua banci carora le-au fost alocate fonduri sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin si Banca Transilvania.

„In conditiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finantelor Publice vine in sprijinul romanilor ce vor sa-si cumpere o locuinta. Din sumele constituite pentru acoperirea necesitatilor de garantare in urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei catre 9 banci care si-au terminat deja plafonul sau urmeaza sa il epuizeze in mai putin de 10 zile”, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

„Totodata, s-a constituit un buffer de 10 milioane de lei care va fi repartizat in favoarea finantatorilor care isi vor epuiza plafoanele alocate.Finantatorii care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin si Banca Transilvania”, se mai arata in comunicat

Anul acesta, până la data de 30 iunie, au fost acordate în cadrul programului Prima Casă un număr de 21.976 de garanții în valoare de 2 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *