Daca nu mai vrei sa dai bani pe odorizantele din magazine iti poti face unul acasa din produse naturale. Il poti folosi in baie, in camera, in frigider si in orice alt loc din casa. Acest odorizant emana o aroma placuta si absoarbe toate mirosurile neplacute.

 Ingrediente:

– O ceasca de bicarbonat de sodiu;

– 15-20 de picaturi de uleiuri esentiale;

– Ierburi uscate;

– Un borcan cu capac;

  1. Ia o ceasca de bicarbonat de sodiu. Acesta este principalul ingredient al odorizantului facut in casa. Pune-l in borcanul sau recipientul in care vei pastra odorizantul. Bicarbonatul de sodiu absoarbe cu usurinta toate mirosurile neplacute lasand in camera o aroma proaspata si curata.
  2. Adauga 15 picaturi de ulei esential si o lingura de ierburi. Partea cea mai buna este ca alegerile tale nu sunt limitate ca in cazul odorizantelor din comert. Cel facut in casa poate mirosi de la menta, pana la santal ori pin. Poti utiliza orice mireasma de la ierburi uscate pana la uleiuri esentiale multiple.
  3. Spre exemplu ai putea folosi 15 picaturi de ulei esential de pin si o lingura de rozmarin. Poti adauga mai mult sau mai putine uleiuri esentiale si ierburi in functie de cat de puternic este mirosul lor sau cum iti place tie.
  4. Ierburile sunt optionale, nu doar ca adauga un plus de miros insa si pentru ca pudra lor adauga un pic de interes vizual.
  5.  Daca ai pus toate aceste ingrediente intr-un borcan cu capac, atunci incepe sa le scuturi cu putere astfel incat sa se amestece cat mai bine.
  6. Poti pune borcanul oriunde doresti, nu conteaza atat timp cat isi atinge scopul, adica improspateaza aerul din incapere. Puteti la fel de bine pune oricare din aceste compozitii, dupa preferinta, intr-un borcan acoperit cu un dop de pluta. Dati o gaura mica (nu prea mare, altfel uleiurile se evapora rapid) in dop prin care sa introduceti niste betigase lungi, de preferat de ratan. Puteti regla intensitatea parfumului prin volumul de apa distilata sau prin inlocuirea acesteia cu uleiuri de baza sau uleiuri purtatoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *