Culoarea anului 2018 aleasa de Institutul Pantone este violet aprins, o culoare complexa si intensa. Specialistii spun ca violetul aprins a fost preferat pentru ca simbolizeaza lupta, puterea si originalitatea, iar aceasta este atitudinea pe care oamenii trebuie sa o aiba in 2018. Aceasta culoare o vom regasi in moda, design interior si arta.

Pe langa aceasta culoare, designerii si arhitectii din Romania care au participat la proiectul Culoarea Anului 2018, au ales Albastru Atemporal.  Noha Nicolescu, designerul ce a stat in spatele alegerii conceptului care a devenit Culoarea Anului 2018 in Romania spune ca asociaza albastrul cu adevarul, inspiratia, creativitatea, linistea, introspectia și contemplarea: ”In arta populara romaneasca, albastrul este considerat, cel mai adesea, simbol al spiritualitatii. Lipsit de materialitate in sine, albastrul are potentialul de a transforma realul in imaginar. Am cautat o frecventa pe care a vibrat continuu, de-a lungul timpului, spiritul romanesc. Am regasit-o materializata in traditie, de-a lungul timpului, in culoarea albastra si am  denumit-o Albastru Atemporal”.

Anul 2018 este considerat în astrologia chineza ca fiind Anul Cainelui de Pamant. Prin urmare, culoarea reprezentativa a elementului pamant din Feng Shui este galbenul si portocaliul.

 

Mai jos regasiti cateva exemple de amenajare interiora, utilizand culorile anului 2018!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *