„Daca nu poti zbura, fugi; daca nu poti fugi, mergi; daca nu poti merge, taraste-te; orice ai face, mergi inainte si nu te opri” – Martin Luther King

In zilele noastre, ne confruntam, atat la nivel mondial, dar mai ales in  Romania, cu lipsa vizibilitatii si a promovarii valorilor; a celor autentice, care au in spate enorm de multa munca, sacrificii, determinare si o permanenta evolutie emotionala si mentala.

A vorbi despre performanta lui Tiberiu Useriu – care in cifre arata asa: 2016, 2017, 2018: castigator al celui mai dur maraton din lume, care se desfasoara in zona Cercului Polar, pe o distanta de 618 km, anul acesta, si cu temperaturi care ajung si la – 52°C – revin, a vorbi despre aceasta performanta inseamna, in primul rand, sa te inclini cu respect; doar 6 din cei 23 de participanti au ajuns la finalul celor 617 km, din care 280 km de drum inghetat, la Tuktoyaktuk.

Si totusi, in aceste conditii extreme, romanul Tiberiu Useriu a reusit sa fie numarul 1…

Intr-o lume ideala, oameni ca Tiberiu Useriu, alaturi de toti cei care au obtinut excelenta in domeniul lor de activitate, ar trebui sa fie in contact permanent cu tinerii din scoli, licee, facultati; doar asa am putea avea generatii de tineri xare sa vada lucrurile si din alte puncte de vedere, dincolo de litera scolii.

Oare Tiberiu Useriu nu a avut momente de cumpana de parcursul celor 618 km?

Cu siguranta ca da; dar nu e important de cate ori cazi, daca de fiecare data te ridici mai puternic si mai determinat.

Cartea sa autobiografica „27 de pasi” are in centrul sau ideea ca trecutul nu trebuie sa ne controleze viata; mai mult decat atat, alegerile noastre ne pot duce mai aproape sau mai departe de indeplinirea visurilor.

Asadar, Tiberiu Useriu, iti multumim pentru bucurie si lectiile oferite, te admiram si ne inclinam in fata performantei tale extraordinare!

Esti un Model autentic!

Chapeau-bas!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *